EmoMatch ( български )

Предизвикайте приятелите си на игра с емоционалните карти. Разширете емоционалния си речник.. и разбира се...забавлявайте се!

Тема / цел

Разширяване на речника за изразяване на емоции, осъзнаване причината на появата на различни емоции.

Материали

Как работи

  1. Обърнете картите, така че лиуцата да сочат надолу, и д ане се виждат, и ги разбъркайте. Подайте на всеки от играчите по три карти, които той може да разгледа. 
  2. Оставете останалите карти на тесте в средата, без да се виждат лицата им. Когато започнете играта всеки учатсник ще трябва да обърне по една карта от тестето. Някоя от картите в ръката му пасва ли на картата, която е изтеглил?  (Дали някоя е подобна на картата, която сте изтеглили.)
  3. Когато имате „съпадение“, играчът на ред може да постави до обърнатата карта от тестето, своята карта, която смята за съвпадение. После нека сподели кое е чувството, което обединява и двете карти. Например ако сте изтеглил карта Паникьосан, а в себе си имате карта Вкаменен – общото между тях е Страхът.

Допълнение / групова дискусия

  • След като изиграете играта, обърнете внимание на EmoCard Chart. Напишете дума от играта на самия лист. . 
  • Осъзнахте ли колко много и различни думи за емоциите знаете? Защо мислите, че има толкова различни думи за начините, по които се чувстваме? 
  • Има 60 различни картинки в картите. Колко различни думи за чувства знаете вие? Как би ви помогнало ако знаехте много повече думи за начина, по който се чувствате?

Допълнение Задача за писане

Поканете участниците да напишат история, писмо или дневник, използвайки богато изобилие от думи с чувства, доказвайки, че чувствата могат да бъдат повече или по-малко интензивни… в малки стъпки. 

автор

Joshua Freedman, Six Seconds
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About this activity…

AGE:

SDG:

GROUP SIZE:

EQ AREA:

Продължителност:

3-6 минути

демо видео: