EmoHeads Up (Română)
Jucați-vă “Heads Up” și ajutați-vă partenerul să ghicească cuvintele ce exprimă emoții.
Obiectiv
Să aprofundați modul în care percepeți emoțiile!
Materiale
- Setul de carduri cu animale și emoții faceți clic pentru a descărca
- Opțional un cronometru, cum ar fi o clepsidră (1 minut de exemplu). Pentru familiile cu copii cu vârste sub 6 ani, 2 minute sau chiar 3 minute ar fi mai potrivite.
- Foaia de instrucțiuni de activitate (opțional) faceți clic pentru a descărca
Instrucțiuni
- Veți avea nevoie de un partener sau un grup mic de persoane, cardurile cu emoții vor fi așezate pe masă cu fața în jos. O persoană va începe activitatea ca și Ghicitor. Fără a se uita la card, Ghicitorul va alege un card și îl va ține pe frunte astfel încât doar ceilalți să îl poată vedea. Puteți folosi un cronometru dacă doriți.
- Ceilalți participanți la activitate dau indicii astfel încât Ghicitorul să poată identifica corect cuvântul care semnifică emoția de pe card. Indiciile nu pot include cuvinte ce semnifică sentimente. Indiciile pot oferi doar situații în care apar emoțiile/sentimentele. De exemplu dacă este vorba de cuvântul speriat, indiciul ar putea fi: “Cum vă simțiți atunci când vă aflați într-o zonă aglomerată și dintr-o dată vă uitați în jur și nu mai găsiți persoana cu care erați. “
- Odată ce Ghicitorul identifică corect cuvântul, o altă persoană devine Ghicitor și alege un card nou. Jocul continuă până când timpul setat expiră, iar la final, veți obține un scor alcătuit din câte carduri ați identificat cu succes împreună.
Discuție
- Au existat cuvinte care au fost mai ușor sau mai greu de ghicit? De ce ?
- Oamenii tind să se gândească la indicii ce conțin situații similare? De ce?
- Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar fi mai conștienți de sentimentele/stările pe care le au…și motivele pentru aceste sentimente/emoții?
Extensie
Acest joc poate fi jucat ca o competiție unde fiecare pereche sau grup reușește să obțină cel mai mare scor. O altă variantă ar fi, ca în loc de a se da indicii (nu ți-ai găsit partenerul), indiciile pot fi motivele emoțiilor cum ar fi: Te ajută să fi în siguranță. Această variantă este mai grea și ar putea fi mai utilă unui grup ce a studiat deja emoțiile.
Activity Source
Patty Freedman
About this activity…
VÂRSTĂ:
SDG:
MĂRGIREA GRUPULUI:
ZONA EQ:
DURATĂ:
3-6 minute
VIDEO DEMONSTRATIV:
0 Comments