Пакет за започнување

 

Ако е ова вашиот прв POP-UP, започни овде.

Упатство за POP-UP Фестивалот

 

На следниве страници, ќе видите детали за поставување на фестивалот, размислување за тимот кој може да ви помогне за различни работи кои треба да ги направите

  1. Одлучете кого да поканите и пронајдете локација
  2. Поканете учесници (Видете во Кого да поканите и како подолу)
  3. Одлучете за станиците кои ќе ги користите на вашиот фестивал
  4. Испринтајте ги станиците, како и картичките и вклучените материјали и обезбедете дополнителни материјали како пенкала и хартија посебно за секоја станица.
  5. Одлучете за дополнителни детали  како музика, храна, декорации (ако има) и подготовка околу тоа
  6. Прочитајте ги инструкциите за секоја станица и извежбајте некои од нив за да може да помогнете за време на фестивалот. 
  7. Поставете ги станиците
  8. Пречекајте ги луѓето кога ќе пристигнат. (не ги заборавајте ознаките со име)
  9. Истражувај, играј и учи заедно со учесниците за време на фестивалот 
  10. Исчисти ја локацијата по настанот

Дали веќе знаете што треба да правите?

Кликнете на копчето од десно за да ги видите сите делови на POP-UP Фестивалот за да го направите вашиот Фестивал. 

Activities – Активности

Decorations – Декорации

Promotion Materials – Промотивни материјали

Top 5 Activities – Топ 5 активности