Алебриджите и аз

В тази игра ще научите за специални същества от мексиканската фолклорна традиция и ще се обърнете към животните в света, за да ви помогнат да идентифицирате силни качества във вас, които можете да развиете, за да ви бъдат в полза при климатичните проблеми и действия. Какви са вашите специални вътрешни сили? Какво е общото между тях и тези същества? Опитайте тази арт дейност и споделете вашите сили, за да помогнете с климатичните действия.

Тема / цел

Да научите за мексиканската фолклорна традиция на Алебриджите (Alebrijes). Да се докоснете до собствените си уникални сили, като се идентифицирате с мощни, странни същества. Да практикувате определянето на цели и развивате вътрешни сили, като споделяте своите сили с другите и идентифицирате как тези силни страни могат да помогнат с действията по климата.

Материали

  • Alebrijes снимки на животни (размер A4) кликнете, за да изтеглите
  • Alebrijes история (размер A4) кликнете, за да изтеглите
  • Маркери или цветни моливи
  • Скрап хартия за рисуване
  • Лист с инструкции за активност (по избор) щракнете за изтегляне

Как работи

Прочетете разказа на Алебриетите, след това Използвайте Alebrijes Снимки с животни -, покажете изображенията на животните на учениците (ние предложихме 6 изображения, „необичайни: животни: ленивец, кит, лешояд, щраус, жаба, костенурка, но можете да създадете свои собствени)

Помолете учениците да идентифицират силните страни, които виждат във всяко животно. Те могат да го напишат или да го извикат в зависимост от вашата група. Помогнете на учениците да намерят силните страни във всяко животно.

Например „Дървесните жаби имат много специални пръсти на ръцете и краката, които им помагат да се изкачват и хващат на почти всяка повърхност. Това ги прави гъвкави и адаптивни. Можете ли да изберете една сила, показана от животните тук, която имате? Те могат да го напишат или да го извикат в зависимост от вашата група.

Сега ще направим свой собствен Alebrije!

Изберете комбинация от силни страни на различните животни, за които сме говорили, и нарисувайте своите. Например може да имате тялото на жаба (показваща гъвкавост), но опашката на кит (показваща сила) и краката на щраус (показваща скорост).Нека учениците имат време (3-5 минути в зависимост от вниманието им) да нарисуват своите Alebrijes.

Съберете учениците за споделяне по двойки. Накарайте ги да разкажат за своите Alebrijes и какви специални качества представляват частите от тях самите.Съберете учениците обратно към цялата група за дискусионни въпроси.

Допълнение / групова дискусия

  • Какво беше да мислиш за специални силни страни, които всяко същество (включително и ти!) Притежавате?
  • Какво послание или чувства трябва да ви даде вашият Алебрие?
  • Всяко животно е важно в животинското царство и понякога чувстваме, че може да не сме от съществено значение за нашите общности, но ние сме! Как се чувствате, като знаете, че сте толкова важни за света?
  • Как можете да използвате това Алебрие за помощ във вашия дом, общност или държава?

Допълнение Задача за писане

За да използвате тази дейност онлайн / виртуално използвайте предоставените слайдове, за да покажете на участниците снимки на алебрии и животни.

За да изградите Alebrijes от картон, вижте този проект: : https://mocanomi.org/2020/05/art-project-amazing-alebrijes/

автор

Elsie Ducreux, Sean Foley, Yoshi Newman
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About this activity…

AGE:

SDG:

GROUP SIZE:

EQ AREA:

Продължителност:

5-15 минути