Green13 Komunitet i Qëndrueshëm

Shikojme ne lloje te ndryshme komunitetesh dhe te eksplorojme perberesit kryesore ten je komuniteti.Me pas kreativisht shprehim ide nga komuniteti juaj ideal.

Qëllimi

Pjesemarret do te ndjehen me optimiste per potencialin e komunitetit ne te ardhmen e tyre.Ata do te kene nje vision te paster te komuniteteve dhe se cfare ata duan te krijojne.Ata do ta lene ndjesine e fuqishme per imagjinaten dhe ndjenjat per te krijuar ndryshim ne komunitetin e tyre.

Burimet

  • Lapustila/Shkumesa me ngjyre/Bojra
  • Flete e bardhe
  • Shembujt e Komuniteteve te Ndryshme – kliko per te shkarkuar
  • Fleta e Instruksioneve te Aktivitetit ( opcionale ) kliko per te shkarkuar

Udhëzime

1.Shiko me kujdes ne fletepalosjen tende.Ajo tregon pamje te komuniteteve te ndryshme.Bej nje liste te       komponenteve qe ti dikton ne picture si:parqe,shkolla,ushqime,energji,transport.

2.Pas cdo komponenti shkruaj per disa nga ndjesite e tua per ate.Pershembull si do ndjehesh per nje park?Ose per nje ndertese?

3.Disa nga keto komponente perdorin energji dhe burime te cilat munde te ulin qendrueshmerine e nje komuniteti (Qendrueshmeria do te thote se mund te zgjasi per nje kohe te gjate pa krijuar demtime).Disa vendosin burime.Fol me dike per idete tuaja:Si mund keta komponente te ndryshem te ndikojne ne qendrueshmerine?

4.Tani qe ke pare disa shembuj te komuniteteve te tjer,nese ti do krijoje komunitetin tend ideal te qendrueshem,si do te ndiheshit te jetonit atje?Cilet jane disa komponente te cilat do te perfshihje ose te hiqje nga komuniteti jot?

5.Merr nje flete te bardhe dhe vizato komunitetin tend ideal te qendrueshem.Ajo mund te jete perzerie e dia gjerave qe pe ne pamjet ose dick ate ndryshme.Perdor imagjinaten.

Diskutim

  • Cilat jane disa nga ndjesite qe ti do te kishe ne comunitetin tend te qendrueshem ideal?
  • Cial jane disa nga komponentet qe ti do te fusje ose  te hiqje nga komuniteti juaj per ti bere keto ndjesi te duken?
  • Pasi te shikoni komunitetet ideale te te tjereve cfare do te shtonit ose te ndryshonit ne te tuajen?
  • Tani mendo per komunitetin e vertete ku jetoni.Cilat jane disa aksione qe do merrje per tu ndjere me shume “ndjesite e komunitetit ideal” ne komunitetin tuaj te vertete?

Burimi i Aktivitetit

Mia Skaggs & Loreta Avdiu
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About this activity…

Mosha

SDG:

Madhësia e Grupit

EQ AREA:

Koha

7-20 minuta