Nuk Jam Dakort

Trajtimi i mosmarreveshje me menyra te respektueshme

Qëllimi

Per te mesuar menyra te ndryshme te komunikuarit me respekt kur nje person nuk pajtohet me deklaraten e dikujt tjeter.

Burimet

Udhëzime

  1. Uluni ne forme rrethi, dhe se bashku, mendoni mbi disa situata te verteta ose imagjinare si psh, “Nje ishull ne oqeanin Paqesor eshte shtepia e nje hipopotami jeshil” ose “Daja im ishte President”. Shkruajini ato ne tabele ose ne leter.
  2. Secili nga pjesemarresit duhet te jete spiker. Spikeri thote nje nga situatat (qofte e vertete apo imagjinare). 
  3. Te tjeret ne rreth ngrene duart, dhe spikeri do te therrase nga nje per cdo rast per te praktikuar mosmarreveshjen e respektueshme. Personi qe do te thirret do te mbroje pikepamjen e ndryshme te tij duke treguar respekt per spikerin dhe duke pohuar nje pikepamje te ndryshme. 

 

Te gjithe duhet te kene mundesi te marrin pjese dhe praktikojne.

Diskutim

 

  • Si u ndjete kur nuk ishit dakord me spikerin?
  • Si u ndjete kur dikush nuk ishte dakord me ju?
  • Shume prej nesh kane patur eksperienca me kritika dhe mosmarreveshje te cilat ishin mosrespektuese. Cfare e beri kete eksperience te ndryshme?
  • A tentoni te pohoni mosmarreveshjen tuaj apo jo? Nese po, kur zgjidhni te mbroni veten?
  • A mesuat ndonje menyre te re per te komunikuar mosmarreveshjen ne te ardhmen? Cilat ishin ato?

 

 

Burimi i Aktivitetit

Jennifer Miller “Confident Parents, Confident Kids”
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About this activity…

Mosha

SDG:

Madhësia e Grupit

EQ AREA:

Koha

10 minuta

DEMO VIDEO: