Shpresa në veprim

Cfare e nxit komisionin tuaj per te punuar drejt SDG13 frymezuar nga nje citat,do kujtoni shpresen tuaj dhe planin e veprimit per veprimet klimatike.

Qëllimi

Pjesemarresit do te rrisin optimizmin dhe vizionin e tyre te qartesise rreth SDG13 duke lexuar citate frymezuese dhe duke krijuar nje kuhtese personale te shpreses.

Burimet

Udhëzime

1.Mendoni per nje moment per 1 arsye qe ju intereson per SDG13.Veprimi i klimes pse eshte e
rendesishme qe bizneset,qeverite dhe miliarda individe te perqendrohen ne kete qellim?

2.Nuk do te jete e lehte per ti bere te gjithe ata njerez te nderrmarin veprime me SDG13 dhe
nganjehere mund te ndihet i pamundur.Lexoni permes citateve.Ne aspektin e shpreses
frymezuese dhe perkushtimit ndaj veprimit zgjidhni nje qe ndihet me i fuqishem se ju.

Ndersa keni nevoje per citat,cilat jane disa nga njenjat tuaja?Cilat jame disa nga mendimet tuaja?
Cilat jane disa veprime qe mund te nderrmaresh per te sjelle SDG13 ne jeten tende?
Vizatoni nje figure/dizajn/simbol per te perfaqesuar ndjenjat dhe veprimet tuaja.Krijoni dicka qe
do tju kujtoje qellimet tuaja por SDG13 dhe si mund ta mbani optimizmin/shpresen kur eshte e
veshtire.Ju mund te shtoni citatin, me fjale te tjera, ne copen tuaj nese deshironi.
Ndani foton/modelin tuaj me dike tjeter dhe flisni rreth pyetjeve tuaja te diskutimit.

Diskutim

  • Cila është një arsye që keni zgjedhur vlerësimin që keni bërë?
  • Cilat janë disa nga ndjenjat që keni pasur duke e lexuar, dhe duke e bërë fotografinë / modelin tuaj?
  • A mund të mendoni për dikë që ta ndani këtë?

Shtesa

Ky ushtrim mund të zgjatet lehtësisht për një kohë më të gjatë. Për të rritur nivelin e angazhimit emocional, para se të filloni udhëzimet, kërkoni nga studentët të tregojnë disa nga shqetësimet ose frikën e tyre për të ardhmen e tokës. Pastaj, udhëzimet # 1 dhe # 3 do të jenë diskutime efektive në grupe të vogla. Për hapin # 5, bëni që grupe të vogla të ndjekin pyetjet e Diskutimit dhe më pas të ndajnë disa pika kryesore në të gjithë grupin.

Për studentët e moshuar, kjo mund të pasohet nga një detyrë me shkrim: Nëse një mik do të ndihej i pashpresë për të ardhmen e planetit, çfarë do t’i këshillonit t’i ndihmonit ta shndërronin atë ndjenjë në vendosmëri më të madhe për veprimet klimatike?

Për ta zgjeruar këtë më tej, shpjegoni se Christiana Figueres ishte kryenegociatorja për Kombet e Bashkuara për Marrëveshjet e Klimës në Paris – dhe ajo pothuajse hoqi dorë nga kjo punë për shkak të dëshpërimit të thellë. Këtu është një histori ku ajo shpjegon se si dhimbja e saj për gjendjen e klimës u shndërrua në bindje më të madhe (tregoni fragmentin duke filluar me https://youtu.be/RbjmSamQ2zU?t=302 dhe përfundon në 10:55, ku ajo i jep fund asaj histori). Si grup, diskutoni: Cilat janë disa nga ndjenjat e zonjës Figueres me të cilat mund të lidheni? Çfarë bëri ajo me ndjenjat e saj të pikëllimit dhe dëshpërimit? (shënim i rëndësishëm: Ajo AKOMA ndihet e trishtuar, ne mund t’i shohim lotët e saj në këtë video – kështu që nuk ka të bëjë me heqjen qafe të pikëllimit – ajo SHFRYTZON hidhërimin e saj për të ushqyer vendosmërinë e saj).

Burimi i Aktivitetit

Joshua Freedman & Patricia Freedman, Six Seconds
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About this activity…

Mosha

SDG:

Madhësia e Grupit

EQ AREA:

Koha

5-15 minuta