Story Stop (Română)

În cadrul acestei activități vi se va citi o poveste, în care vă veți opri la momentele cheie pentru a discuta despre gândurile și sentimentele personajelor

Obiectiv

Să dezvoltați empatie și să praticați navigarea emoțiilor

Materiale

Instrucțiuni

 1. În carte vor fi de exemplu 1-2 gânduri de-a lungul poveștii în care personajul trece printr-o situație provocatoare (cum ar fi conflictul, luarea unei decizii, etc) si se va marca  cu un post it pe pagina pentru a evidenția momentul.
 2. Citiți povestea, opriți-vă la situația provocatoare:
  • Întrebați copiii la ce cred ei că se gândește personajul
  • Întrebați copiii ce emoție cred ei că simte personajul 
  • Întrebați copiii ce acțiuni cred ei că va lua personajul
 3. Nu există răspunsuri greșite, copiii vor avea o gamă largă de răspunsuri.  Încercați să rămâneți neutru legat de răspunsurile copiilor. Doar repetați grupului ceea ce spune copilul pentru a valida gândul dar nu judecați răspunsul.
 4. La finalul poveștii purtați o discuție liberă cu copiii.

Discuție

 • Când ai mai fost într-o situație de genul acesta? Acțiunea de a  împărtăși emoția cuiva sau a unui personaj se numește Empatie. Crezi că a fi empatic este un lucru bun? Cum am putea să dezvoltăm mai mult empatia?
 • Gândurile emoțiile și acțiunile sunt toate conectate între ele. Te poți gândi la o situație în care ai simțit ceea ce simte personajul din poveste, și să ne spui cum ai acționat? Dacă ai avea din nou ocazia ai lua aceeași decizie?

Extensie

Invitați copiii să deseneze o imagine despre personajul din poveste, folosind același final sau altul. Distribuiți gândurile,  sentimentele și acțiunile personajului folosind o paletă largă de cuvinte ce exprimă sentimente.

Activity Source

Patty Freedman & Maria Jackson
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About this activity…

VÂRSTĂ:

SDG:

MĂRGIREA GRUPULUI:

ZONA EQ:

DURATĂ:

4-10 minute

VIDEO DEMONSTRATIV: