13+

Clear all
Гладната Кукла

Гладната Кукла

Во оваа активност, децата ќе направат сопствен куклен театар употребувајќи марионети направени дома за да ги согледаат различните ситуации за гладот и споделувањето на храна.

Read more
Грешно или различно

Грешно или различно

В това занятие ще трябва да обмислите дали една идея е ГРЕШНА или РАЗЛИЧНА и как се чувствате относно тези две думи.

Read more
Добър или недоброжелателен

Добър или недоброжелателен

Да бъдем мили и учтиви може да бъде изразено по-дълбоко от това да казваме „моля“ и „благодаря“. Но понякога може да бъде объркващо, ако действията ни бъдат разбрани погрешно. Как можем да бъдем мили и учтиви? Как можем ясно да изразим намеренията си да правим добро за другите и да сме мили и учтиви с тях?

Read more
Емо Карти

Емо Карти

Играйте “Главите горе” и помогнете на приятелите си да отгатнат чувството

Read more
Емоционални цели

Емоционални цели

Ние, от “Six Seconds”, казваме, че “емоциите направляват хората, а хората направляват постигането на целите си”. Тук ще намерите кратко упражнение, за да осмислите дали и как това

Read more
Иновативно Место

Иновативно Место

Во оваа активност, децата ќе разговараат за примери на големи иноватори. Потоа идентификувајте одредени работи и местa кои ќе им помогнат да бидат креативни. Тие ќе ја употребат својата имагинација да креираат идеално Иновативно Место за себеси преку цртање.

Read more
Ист или Различен

Ист или Различен

На ова место ќе пробате вежба во која ќе споредите во што сте исти, а во што сте различни од другото лице.

Read more
Ланцюжок Бажань

Ланцюжок Бажань

Яка у вас мрія чи ціль? На цій станції ви продовжите “ланцюжок бажань”, подумаєте про свої бажання і зробите крок їм назустріч.

Read more
Добър или недоброжелателен

Љубезен или Нељубезен

Благородноста има подлабоко значење отколку едно “те молам” и “благодарам”. Но понекогаш може да предизвика сомнение кога делата ќе се измешаат. Како да изразиме љубезност? Како да сме чисти пред себе и да сториме добро дело за другите?

Read more
Надвор на отворено место

Надвор на отворено место

Надвор, на отворено, е совршено место да се запознаете со убавината околу себе. Но, мора да научиме да забавиме и застанема, за навистина да ја видиме убавината на нашето окружување. Откако ќе ја зебележиме убавина, можеме да создадеме од таа слика, вистинска уметност! Што е тоа што ни’ помага да ги цениме малите нешта што се околу нас секој ден?

Read more
Писмо на Благодарност

Писмо на Благодарност

Вежбањето благодарност е поврзано со толку многу придобивки.Kако можеме да ги научиме нашите деца да растат со „став на благодарност“? Во оваа активност, децата (и возрасните!) Ќе направат изработка за тоа за што се благодарни, тогаш тие ќе ја испратат творбата на некој што го сакаат.

Read more
Пица со Цел

Пица со Цел

Поставување на цели е докажан начин да се оспособат луѓето и да им се помогне да постигнат (своја дефиниција за) успех. Оваа активност ќе им покаже на децата како на забавен (и вкусен!) начин да постават цели и да преземат активности за истите да ги достигнат.

Read more
Прогулка чувств

Прогулка чувств

На этой остановке (станции) Вы и ваш партнер или маленькая группа будете пояснять как вы чувствуете себя в различных ситуациях.

Read more
Свети силно

Свети силно

Во секоја личност има светлина. Понекогаш може да биде предизвик да се сподели светлината со секого; Можеби сме срамежливи и ги сокриваме нашите посебни квалитети или не ни е овозможена прилика да заблескаме поради полот или позадината. Во оваа активност децата се фокусираат на нешто што ги прави посебни и за тоа сакаат да дознае целиот свет.

Read more