Bosanski

Use the drop-down filters below to sort the activities based on language, participant age, group size, EQ area, and SDG.

 

Clear all
Alebrije i ja

Alebrije i ja

Pri ovoj stanici upoznaćete se sa posebnim bićima meksičke folklorne tradicije te životinjama iz svijeta pomoću kojih ćete identifikovati koje vaše unutrašnje kvalitete možete razvijati i iskoristiti u borbi protiv klimatskih promjena.

Read more
Gozba sjajne veze

Gozba sjajne veze

Zamislite svoj omiljeni obrok. Da bismo napravili ovaj obrok trebali bismo slijediti recept. Koji su nam sastojci potrebni? Danas ćemo pomoću ,,sastojaka’’ za veze, osmisliti Recept za dobre veze.

Read more
Ledeni Brijeg

Ledeni Brijeg

Zamislite ledeni brijeg: Ono što je vidljivo iznad površine okeana samo je mali dio cjeline. Sačinite ledeni brijeg od emocija da istražite vidljive i skrivene dijelove vaših misli/osjećanja/radnji.

Read more
Pizza Cilj

Pizza Cilj

Postavljanje ciljeva dokazano osnažuje ljude i pomaže im da postignu (prema sopstvenom mišljenju) uspjeh. Ova aktivnost će na zabavan (i ukusan!) način pokazati djeci kako da postave ciljeve te preduzmu aktivnosti da ih ostvare.

Read more
Zahvalna pošta

Zahvalna pošta

Praktikovanje pokazivanja zahvalnosti višestruko je korisno; kako da naučimo svoju djecu da odrastu sa ,,stavom zahvalnosti’’? U ovoj aktivnosti, djeca (i odrasli!) će kreativno prikazati na čemu su zahvalni, a zatim će svoj rad poslati nekoj voljenoj osobi.

Read more