παγόβουνο των συναισθημάτων

Φαντάσου ένα παγόβουνο. Αυτό που είναι ορατό πάνω απο την επιφάνεια του ωκεανού είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι ολόκκληρου του παγόβουνου. Φτιάξε ένα Παγόβουνο Συναισθημάτων για να εξερευνήσεις τα ορατά και τα κρυμμένα κομμάτια των σκέψεων/συναισθημάτων/πράξεων.

Στόχος

Να μάθεις περισσότερα για τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές.

υλικά

Άσκηση

1. Σκέψου μία φορά, πρόσφατα, που είχες δυνατά συναισθήματα (Μπορείς να διαλέξεις οποιοδήποτε συναίσθημα όπως Χαρά, Θλίψη, Αποδοχή, Θυμό, Εμπιστοσύνη, Προσμονή)
2. Πάρε ένα κενό φυλλάδιο Παγόβουνο Συναισθημάτων απο το τραπέζι. Στο πάνω μέρος (πάνω απο το νερό) γράψε τι μπορούν να δουν οι άλλοι άνθρωποι για τις σκέψεις/ συναισθήματα/και πράξεις σου. (Για παράδειγμα, μπορεί να ήσουν στεναχωρημένος/η και έκλαψες, οπότε οι άλλοι είδαν αυτό)
3. Έπειτα σκέψου ποιό κομμάτι των σκέψεων συναισθημάτων/πράξεων που μπορεί να μην ήταν ορατό στους άλλους. (Για παράδειγμα, μπορεί μέσα σου να ήσουν στεναχωρημένος/η, αλλά δεν το έδειξες)
4. Πρόσθεσε χρώματα, εικόνες και λεπτομέρειες για να απεικονίσεις τι συμβαίνει σ’ εσένα – κα στα ορατά και στα κρυφά κομμάτια.

Συζήτησε

● Βρες ένα άλλο άτομο που έφτιαξε ένα Παγόβουνο Συναισθημάτων. Με τί τρόπους μοιάζετε ή είστε διαφορετικοί?
● Σε εξέπληξε κάτι που κατέγραψες κάτω απο την επιφάνεια?
● Την επόμενη φορά που θα εχεις ένα συναίσθημα, τί θα γινόταν αν θυμηθείς το Παγόβουνο Συναισθημάτων και προσπαθήσεις να μοιραστείς τα συναισθήματά σου πιο ειλικρινά?

Όταν τελειώσεις, βάλε το Παγόβουνο Συναισθημάτων σου στον τοίχο. Αν θέλεις, βγάλε το φωτογραφία. Αν σου επιτρέπεται, παρακαλούμε μοιράσου τη φωτογραφία σου στα social media. Χρησιμοποίησε το hashtag #ChildrensDay για να πάρεις μέρος στον εορτασμό των Ηνωμένων Εθνών. Στο post, πες γιατί το να μαθαίνεις για τα συναισθήματα είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα για τα παιδιά και όλους τους ανθρώπους.

συντάκτης

Patty Freedman & Joshua Freedman
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About this activity…

AGE:

SDG:

GROUP SIZE:

EQ AREA:

χρόνος (λεπτά):

4-10 λεπτά

βίντεο επίδειξης: