Aisbergul emoțional

Gândiți-vă la un aisberg; ceea ce este vizibil deasupra oceanului este doar o mică parte a întregului aisberg. Creați un aisberg emoțional care să exploreze atât părțile vizibile cât și părțile ascunse ale gândurilor/sentimentelor/acțiunilor voastre.

Obiectiv

Să învățați mai multe despre emoții și comportamente

Materiale

Instrucțiuni

  1. Gândiți-vă la o întâmplare recentă când ați simțit un sentiment intens (puteți alege orice sentiment ca Bucurie, Întristare, Acceptare, Furie, Încredere,  Anticipare Presimțire).
  2.  Luați de pe masă o foaie de hârtie cu Aisbergul emoțional. În partea de sus (     (deasupra apei) scrieți ceea ce văd alți oameni legat de gândurile, sentimentele și acțiunile voastre. (De exemplu, poate ați fost supărat și ați strigat și au fost oameni care au observat asta)
  3. Apoi gândiți-vă  ce părți ale gândurilor, sentimentelor și acțiunilor dumneavoastră nu au fost vizibile celorlalți oameni. (De exemplu, poate în interior ați fost triști dar nu ați arătat acest lucru)
  4. Adăugați culori, desene și detalii pentru a ilustra cum funcționează pentru dumneavoastră – atât părțile vizibile cât și părțile care nu se văd.

Discuție

  •  Identificați o altă persoană care a realizat un Aisberg emoțional și observați asemănările și diferențele.
  • Ați fost surprinși într-o oarecare măsură de ceea ce ați semnalat dedesubt.
  • Data viitoare când trăiți un sentiment, ce s-ar întâmpla dacă v-ați aminti Aisbergul emoțional și ați încerca să împărtășiți sentimentele dumneavoastră imediat?

Extensie

Invitați participanții să scrie o poveste, scrisoare sau un articol folosind o gamă largă de cuvinte ce exprimă sentimente arătând cum ar dori ei  să-și exprime sentimentele mai mult la suprafață.

Activity Source

Patty Freedman & Joshua Freedman
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About this activity…

VÂRSTĂ:

SDG:

MĂRGIREA GRUPULUI:

ZONA EQ:

DURATĂ:

4-10 minute

VIDEO DEMONSTRATIV: