Potrivirea emoțiilor

În cadrul acestei activități, dumneavoastră și partenerul dumneavoastră vă veți juca împreună jocul: potrivirea cardurilor cu emoții. Obiectivul este acela de a identifica cât mai multe emoții...și de a învăța cuvinte noi ce exprimă emoțiile.

Obiectiv

A învăța mai multe despre emoții.

Materiale

Instrucțiuni

  1. Așezați cardurile cu fața în jos și amestecați-le. Împărțiți fiecărui participant câte 3 carduri, fiecare participant uitându-se doar la cardurile lui (puteți ține cardurile în mână sau puteți să le așezați pe masă, oricum vă este mai ușor pentru dumneavoastră)
  2. Lăsați celălalte carduri cu fața în jos într-un teanc  în mijlocul mesei. Când începeți jocul, fiecare jucător va întoarce câte un card din teanc și îl va așeza cu fața în sus. Se potrivește vreun card din mâna dumneavoastră cu vreunul din cele așezate cu fața în sus? (a potrivi înseamnă că este o emoție similară cu una din cele 3 carduri din mână)

Când identificați o potrivire, așezați unul din cardurile dumneavoastră lângă cardul de jos (cu fața în sus) și spuneți ce sentiment este descris în ambele carduri.

Discuție

  • La finalul jocului, priviți harta cardurilor cu emoții de lângă dumneavoastră. Scrieți și dumneavoastră pe hartă o emoție din joc.
  • Ați descoperit că dumneavoastră cunoașteți o mulțime de cuvinte ce descriu sentimente/emoții? 
  • Sunt 60 de imagini diferite în teancul de carduri. Cât de multe cuvinte ce exprimă emoții diferite ați identificat? Cum v-ar fi ajutat să cunoașteți mai multe cuvinte ce exprimă emoții?

Extensie

Invitați participanții să  scrie o poveste scurtă, o scrisoare sau un articol utilizând o gamă largă de emoții, arătând cum acestea pot deveni mai mult sau mai puțin intense cu pași mici.

Activity Source

Joshua Freedman
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About this activity…

VÂRSTĂ:

SDG:

MĂRGIREA GRUPULUI:

ZONA EQ:

DURATĂ:

3-6 minute/joc

VIDEO DEMONSTRATIV: