Zinxhiri i Dëshirave

Cfare deshire ose synimi keni per te ardhmen? Ne kete situate, ju do te shtoni tek ‘’Zinxhiri i Deshirave’’ nje qellim dhe do te mendoni nje hap per te ecur para.

Qëllimi

Mendoni per qellimet tuaja dhe planifikoni nje hap veprimi.

Burimet

Udhëzime

Nese do mund te beni nje deshire… per veten tuaj… per te tjeret….per boten…cila do te ishte deshira qe ju do te benit ? Shkruajeni deshiren tuaj ne nje nga shiritat e ngushte te ngjyrosur. Ngjiteni ne nje rreth dhe ngjiteni tek zinxhiri qe gjendet aty prane. Tani , mendoni per hapin tuaj qe do ndermerrni drejt ketij qellimi. Cili mund te ishte nje Hap qe ju mund te ndermerrni per ta bere ate sa me real ? Cila eshte nje nga Ndjenjat qe do t’ju suportonte per te ndermarre kete hap ? Cili eshte Mendimi qe do te suportonte Hapin dhe Ndjenjen tuaj ? Merrni nje nga letrat ne forme katrore dhe shkruani ndjenjen qe zgjodhet, mendimin dhe hapin qe ndermoret. Nga pas, shenoni qellimin tuaj. Vendoseni letren ne portofolin tuaj ose ne nje vend ne te cilin mund ta shihni shpesh.

Diskutim

  • Cili eshte ndryshimi mes nje ‘’deshire’’ dhe nje ‘’qellimi’’ ? 
  •  Pse eshte deshira/qellimi i rendesishem per ju ? 
  • Edhe nese ju nuk do ta permbushni qellimin plotesisht, por do te ndermerrnit nje hap pozitiv. Si do te ndjeheshit ?

Burimi i Aktivitetit

Joshua Freedman
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About this activity…

Mosha

SDG:

Madhësia e Grupit

EQ AREA:

Koha

3-6 minuta

DEMO VIDEO: