3+

Clear all
Медал за Пријателство

Медал за Пријателство

На оваа станица, вежбате покажување благодарност едни на други и ќе придонесете другите да се чувствуваат добро.

Read more
Медал за Пријателство

Медал за приятелство

Тук се учим да показваме своята признателност един на друг и да помагаме на другите да се почувстват добре.

Read more
Медал за Пријателство

Медаль дружби

На цьому стенді ти попрактикуєш висловлювати вдячність один одному і допомагати іншим почуватись краще з їхніми емоціями.

Read more
Надвор на отворено место

Надвор на отворено место

Надвор, на отворено, е совршено место да се запознаете со убавината околу себе. Но, мора да научиме да забавиме и застанема, за навистина да ја видиме убавината на нашето окружување. Откако ќе ја зебележиме убавина, можеме да создадеме од таа слика, вистинска уметност! Што е тоа што ни’ помага да ги цениме малите нешта што се околу нас секој ден?

Read more
Обојте го срцето

Обојте го срцето

Ќе ги идентификувате емоциите што ги чувствувате и ќе го обоите срцето за да претставите што се случува внатре.

Read more
Океански Зони

Океански Зони

Во оваа активност, ќе научиш каде живеат морските животни во океанот и ќе размислуваш како би се чувствувал ако ти беше морско животно во различни зони.

Read more
Обојте го срцето

Оцвете сърцето си

В тази игра ще идентифицирате емоции, които изпитвате и ще оцветите сърце, за да представите какво се случва „вътре във вас“.

Read more
Писмо на Благодарност

Писмо на Благодарност

Вежбањето благодарност е поврзано со толку многу придобивки.Kако можеме да ги научиме нашите деца да растат со „став на благодарност“? Во оваа активност, децата (и возрасните!) Ќе направат изработка за тоа за што се благодарни, тогаш тие ќе ја испратат творбата на некој што го сакаат.

Read more
Пица со Цел

Пица со Цел

Поставување на цели е докажан начин да се оспособат луѓето и да им се помогне да постигнат (своја дефиниција за) успех. Оваа активност ќе им покаже на децата како на забавен (и вкусен!) начин да постават цели и да преземат активности за истите да ги достигнат.

Read more
Прогулка чувств

Прогулка чувств

На этой остановке (станции) Вы и ваш партнер или маленькая группа будете пояснять как вы чувствуете себя в различных ситуациях.

Read more
Светофор

Светофор

Тут ты можешь научиться как можно успокоиться используя
“Светофор”.

Read more
Обојте го срцето

Сиздин жүрөккө боёгула

л бөлүмдө, сиз өзүңүздүн сезимдериңизди аныктайсыз жана жүрөктөрдү ички сезимиңизди чагылдырган түскө боёйсуз.

Read more
Сјајно ракување

Сјајно ракување

Водењето грижа за себе ни помага полесно да водиме грижа за другите луѓе. Еден од најлесните начини да го спречите ширењето на бактериите, е миење на рацете.

Read more