Shqip

Clear all
Pica e Qëllimeve

Pica e Qëllimeve

Të Caktuarit i Synimeve apo Qëllimeve është një mënyrë për t’i dhënë individëve shtysë dhe për t’i ndihmuar ata drejt arritjes së suksesit (sipas perceptimit vetjak) Ky ushtrim do t’i paraqesë fëmijëve një formë zbavitëse (dhe të shijshme) për të caktuar synime dhe për të ndërmarrë hapa drejt realizimit të tyre .

Read more
Posta mirënjohëse

Posta mirënjohëse

Të qënurit mirënjohës lidhet me shumë benefite, si mund t’i mësojmë fëmijëve tanë të jenë mirënjohës? Në këtë ushtrim, fëmijët (dhe të rriturit) do të shprehin nëpërmjet artit atë se për çfarë ndihen mirënjohës dhe më pas do t’ja dërgojnë krijimin e tyre një personi të dashur.

Read more
Qëllimet e Emocionit

Qëllimet e Emocionit

Në “Six Seconds”, ne themi “emocionet i nxisin njerëzit dhe njerëzit nxisin performancën. Në këtë aktivitet, do ta provojmë nëse kjo me të vërtetë funksion dhe si funksionon.

Read more
Rrathët e Përkatësisë

Rrathët e Përkatësisë

Të kuptuarit e përkatësisë nuk duhet të jetë abstrakte – ne mund të llogarisim numrin e grupeve që i përkasim dhe mund të emërojmë njerëzit me të cilët ndihemi të dashur.

Read more
Semafori

Semafori

Ne kete stacion ju do te praktikoni se si te qetesoheni duke perdorur ‘Driten e Semaforit’

Read more
Sfida e tridhjetë rrathëve

Sfida e tridhjetë rrathëve

Në këtë Lojë, ju do të eksploroni ndjenjat tuaja rreth ndryshimit të klimës duke krijuar një
kornizë fotografike që përfaqëson emocionet tuaja në lidhje me ndryshimin e klimaterike.
Sa të fortë janë "muskujt e imagjinatës" tuaj sot? Provoni këtë eksperiment në të menduarit
krijues dhe më pas merrni parasysh se si krijimtaria juaj mund të ndihmojë në veprimet
klimatike.

Read more
Shkëlqeni

Shkëlqeni

Ekziston një dritë brenda gjithsecilit prej nesh. Shpeshherë mund të jetë e vështirë ta ndash këtë “dritë” me çdokënd;ndoshta stepemi apo jemi të turpshëm e i fshehim cilësitë tona më të veçanta apo nuk na jepet mundësia për “të shkëlqyer” për shkak të gjinisë apo formimit kulturor.Në këtë ushtrim,fëmijët do të fokusohen tek diçka që i bën ata të veçantë dhe tek ajo që ata duan që ta dijë e gjithë bota.

Read more
Shpresa në veprim

Shpresa në veprim

Cfare e nxit komisionin tuaj per te punuar drejt SDG13 frymezuar nga nje citat,do kujtoni
shpresen tuaj dhe planin e veprimit per veprimet klimatike.

Read more
Si rritemi ne?

Si rritemi ne?

Si rritemi ne? Qëllimi Burimet Udhëzime Diskutim Shtesa Burimi i Aktivitetit About this activity… Mosha 6-12, Adults SDG: 03 - Good Health & Well-Being, 13 - Climate Action Madhësia e Grupit any size EQ AREA: Know Yourself... Read more
Situatat Mendo-Ndjej-Vepro

Situatat Mendo-Ndjej-Vepro

Eksploroni se si zakonisht mendoni, ndjeheni apo veproni… dhe gjeni me shume zgjidhje se mund te mendoni, ndjeni apo veproni ne te ardhmen.

Read more
Synimet Fluturuese

Synimet Fluturuese

Në këtë aktivitet, do të informoheni lidhur me synimet e zhvillimit të qëndrueshëm (SDG) dhe do të reflektoni për nisma apo aksione, ndërmarrja e së cilave do të ndihmojë në mbështetjen tek realizoni njëkohësisht edhe një “avion” për të ndarë me të tjerët .

Read more
Të Sjellshëm ose Pasjellshëm

Të Sjellshëm ose Pasjellshëm

Mirësia mund të jetë më e thellë dhe kuptimplotë se fjala “të lutem” apo “faleminderit”.Por shpeshherë mund të ndihemi konfuzë nëse/kur veprimet tona keqkuptohen.Si mund të tregojmë mirësi? Si mund t’i shprehim qartë qëllimet tona për të bërë mirë apo ndihmuar të tjerët?

Read more
Tre pyetjet e   kurajos

Tre pyetjet e kurajos

Te rrisesh kurajon nuk do te thote te besh dicka te frikshme — do te thote te degjosh zemren tende dhe te besh gjene e duhur gjithashtu.

Read more
Zinxhiri i Dëshirave

Zinxhiri i Dëshirave

Cfare deshire ose synimi keni per te ardhmen? Ne kete situate, ju do te shtoni tek ‘’Zinxhiri i Deshirave’’ nje qellim dhe do te mendoni nje hap per te ecur para.

Read more
Zonat e Oqeanit

Zonat e Oqeanit

Nepermjet ketij aktiviteti do te mesoni me shume per menyren e jeteses se gjallesave te detit ne oqean dhe te mendoni se si do te ndjeheshit ju po te ishit nje gjallese deti dhe te jetonit ne zona te ndryshme te oqeanit.

Read more