Shqip

Use the drop-down filters below to sort the activities based on language, participant age, group size, EQ area, and SDG.

 

Clear all
Alebrijes dhe unë

Alebrijes dhe unë

Në këtë stacion, ju do të mësoni rreth krijesave të veçanta nga tradita folklorike meksikane dhe do t’u drejtoheni kafshëve në botë për t’ju ndihmuar të identifikoni cilësi të fuqishme brenda jush që mund të zhvillohen për t’ju ndihmuar në veprimet klimatike.
Cilat janë pikat tuaja të veçanta të brendshme? Çfarë keni të përbashkët me krijesat e fuqishme? Provoni këtë aktivitet arti dhe ndani fuqitë tuaja për të ndihmuar në veprimet klimatike.

Read more
Çfarë po të thotë ngjyra blu?

Çfarë po të thotë ngjyra blu?

Ngjyrat janë një formë komunikimi joverbal që pavarësisht këtij fakti,njëkohësisht flasin dhe pëcjellin shumë.Ngjyra Blu do të thotë : Besim, Besnikëri,Durim,Harmoni,Dinjitet,Paqe,I qetë,Qetësi,Frikë,Detyrë,Armiqësi.

Read more
E Gabuar apo Ndryshe

E Gabuar apo Ndryshe

Këtu do të marrim në konsideratë faktin nëse një ide është E GABUAR apo NDRYSHE dhe sesi ju ndiheni në lidhje me dy fjalët e sipërpërmendura.

Read more
Emocionmetër

Emocionmetër

Tek Six Seconds, themi që, “emocionet drejtojnë njerëzit dhe njerëzit drejtojnë performancën .” Ja tek e keni një ushtrim të shpejtë, i cili do t’ju ndihmojë për të kuptuar nëse dhe si kjo funksionon.

Read more
EmoLidhje

EmoLidhje

Sfidoni miqtë tuaj në një lojë përputhjesh me kartat emocionale, zgjeroni fjalorin tuaj të emocioneve dhe argëtohuni!

Read more
EmoLule

EmoLule

Jo gjithmonë arrijmë dhe dimë t’i vlerësojmë njerëzit e veçantë në jetën tonë.Le të mendojmë për atë personin e veçantë në jetët tona.Le të mendojmë rreth një personi të veçantë dhe t’i kushtojmë vëmendje ndjenjave që ata ndajnë me ne.Ne mund t’i tregojmë atyre mirënjohje dhe t’i shprehni ndjenjat.

Read more
EmoPërbindësh

EmoPërbindësh

Krijoni “kartën tuaj të përbindëshit” për të eksploruar ndjenjat – rritni fjalorin e emocioneve për të rritur njohurit për veten dhe të tjerët.

Read more
Festa e marrëdhënieve të mëdha

Festa e marrëdhënieve të mëdha

Mendoni për ushqimin tuaj të preferuar. Për ta përgatitur këtë pjatë, mund të ndjekim një recetë. Kush janë disa nga ingredientët që na duhen? Sot, duke përdorur ingredientë marrëdhëniesh, ne do të krijojmë nje Recetë për Marrëdhënie të Shkëlqyera.

Read more
Frymëmarrja e Dallgëve

Frymëmarrja e Dallgëve

Këtu të rriturit dhe të vegjëlit do të krijojnë dallgë ndjenjash dhe do t’i qetësojnë ato gradualisht nëpërmjet frymëmarrjeve të thella dhe të ngadalta.

Read more
Green13 Akullnaja e Emocioneve

Green13 Akullnaja e Emocioneve

Imagjino një akullnajë; çfarë është e dukshme mbi sipërfaqen e oqeanit nuk është veçse një pjesë
e vogël e së tërës. Krijo një Akullnajë Emocionesh për ndryshimet klimatike në mënnyrë që të
eksplorosh idetë dhe ndjenjat që ndodhen nën idetë e tua.

Read more
Hapësira e Inovatorit

Hapësira e Inovatorit

Në këtë aktivitet, fëmijët do të flasin për shembuj të krijuesve të shkëlqyeshëm. Pastaj identifikoni gjëra dhe vende të caktuara që i ndihmojnë ata të bëhen krijues. Ata do të përdorin brendesine dhe imagjinatën e tyre për të krijuar një hapësirë ​​ideale inovacioni për veten e tyre përmes vizatimit.

Read more
Icebergu Emocional

Icebergu Emocional

Mendoni per nje ajsberg: çfarë është e dukshme mbi sipërfaqen e oqeanit është vetëm një pjesë e vogël e tërësisë. Krijoni një Ajsberg Emocionesh për të eksploruar pjesët e dukshme dhe të fshehura të mendimeve/ndjenjave/veprimeve.

Read more
Kërkuesit e historive

Kërkuesit e historive

Në këtë stacion, ju do të përqendroheni në një objekt natyror dhe do të futeni brenda histories
së tij. Duke përdorur shqisat dhe imagjinatën tuaj do të bëni një sesion shkrimi falas për
objektin.
Çfarë historish kanë për të ndarë objektet natyrore? Si mund të zhvilloni aftësitë tuaja të
veçanta për të dëgjuar historitë e tyre? Çfarë mund të ndajmë dhe të mësojmë nga historitë e
natyrës?

Read more
Kur të rritem

Kur të rritem

Këtu,në këtë aktivitet,do të përpiqemi të marrim me mend sesi do të ishte po të ishim të rritur dhe të kishim një punë të vërtetë.Por që të gjesh një punë duhet së pari planifikim.Nëpërmjet këtij ushtrimi do të mundemi t’i mendojmë pak më thellë e më gjatë hapat që do të na çojnë deri atje.

Read more
Lidh Mesazhin

Lidh Mesazhin

Këtu do të përshtasim apo lidhim ‘’mesazhet’’ dhe ‘’sinjalet’’ që përçon secili prej emocioneve me një ndjesi përkatëse.Çdo ndjesi apo ndjenje përmban një mesazh që do ta ndajë me ne.

Read more
LINJAT E FUQISË

LINJAT E FUQISË

Një nga sfidat kryesore në adresimin e SDG13 është se ndryshimi i klimës është një çështje e
madhe globale – a mundet individët të bëjnë një ndryshim? Në këtë aktivitet ne do të shqyrtojmë
nëse, dhe si, mund të punojmë në ndryshimin e klimës.

Read more
Ndërtoni Komunitetin Tuaj

Ndërtoni Komunitetin Tuaj

Në këtë aktivitet, fëmijët do të kenë një mundesi për të parë lloje të ndryshme të bashkësive dhe të flasin për komponentët që i bëjnë ato. Duke menduar se si këto komponentë i bëjnë ata të ndjehen, ata do të krijojnë komunitetin e tyre ideal në letër.

Read more